Kitap Arısı Projesi - Kardeş Kütüphaneler

Kitap Arısı Projesi

Kitap düşünceyi geliştirmede en etkin araçtır. Okumak insan zihnine geniş ufuklar açar, düşünce ve duygusal gelişim için en etkili eylemdir ve yarınlara uzanan verimli yaşam köprüsünün de temellerini oluşturur, her çocuk geliştirici kitaplara kolayca ulaşmalı ve onlar bol bol okumaya teşvik edilmelidir.
Olanakların el verdiği ölçüde, her bir çocuğumuzun yararlanması, kişisel yetkinliklerini arttırması ve gelecekteki üretim gücüne dönüştürmesine yardımcı olma arzusuyla Yapı Merkezi'nin desteği ile sosyal sorumluluk projemiz olan “Kitap Arısı” projesi kapsamında “arıların polen taşıdıkları gibi biz de ülkemizin farklı bölgelerindeki okullara kitap taşıyarak” ülkemizde bulunan Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okullarına kitaplarla destekleme ve zenginleştirilmesinde katkımız olmasını istiyoruz.
2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı’nda, Çanakkale Gelibolu (2) ve Lapseki’deki (1) okulla başlattığı “Kitap Arısı” projesiyle Erzurum Hınıs, Mardin Kızıltepe, Çanakkale Biga, Şanlıurfa Akçakale’de (1), Şanlıurfa Eyyübiye ve İstanbul’da (3) okulumuza kitaplarla katkıda bulunarak toplam 13 okulda 5086 adet kitap ile öğrenciler buluşturuldu.
2019-2020 Eğitim - Öğretim yılında Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki 25 Birleştirilmiş Sınıflı Köy Okuluna kitaplık ve 10 bin kitap gönderildi.
“Kitap Arısı” Projesi, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki diğer birleştirilmiş köy okullarına kitap taşımaya devam ederek 100 bin kitabın dağıtımını hedeflemektedir.
“Kitap Arısı” gönüllülerimizin koordinasyonunda Kitap Arısı, Kardeş Kütüphaneler ve CIP Gezgin Kitaplar projelerimizde sizlerin de desteğine ihtiyacımız bulunmaktadır.
Bizi desteklemek ve projemize katkı sunmak isterseniz kütüphanelerimize, kullanmadığınız ve ayrılmakta güçlük çekmediğiniz kitaplarınızı getirerek bizleri çıktığımız yolda yalnız olmadığımızı hissettirebilirsiniz.
Kitap Arısı

Kardeş Kütüphaneler

Kütüphanemiz siz değerli veli ve öğrencilerimizin sağladığı katkılarla her geçen gün zenginleşmektedir. Bizde gereksinim duyanlara sizlerden gelip elimizde fazla olanları diğer kütüphaneleri desteklemek için kullanıyoruz.
Bu projenin ismini de “Kardeş Kütüphaneler” olarak belirledik. Sizlerin değerli katkıları ile bugüne kadar yaklaşık 35000 yayının dağıtımını aşağıda sıralanan kuruluşlara gerçekleştirdik.
Katkı sağlama çalışmalarımız sizlerin destekleri ile devam etmektedir.

Kardeş Kütüphaneler

• 29 Ekim İlköğretim Okulu